fredag 27 november 2009

Kvällens pyssel

Idag har jag gjort ett julkort och använt mig av ett julpapper som jag köpte förra julen (!) Jag har lite svårt att bestämma mig för hur de ska användas ibland... =)
Jag gjorde en sväng på Rusta idag efter jobbet och hittade jättefina band, egentligen till julklappar anar jag men tyckte det blev fint även på ett kort!




Jag gjorde även ett lite annorlunda kort som kanske kan passa att ge bort till en person som man tycker rockar lite extra!




Det var allt för ikväll, nu ska jag nog smaka lite till på årets Blossa -09!

//Sara

torsdag 26 november 2009

Nya Distresser och pulverlack från sambons jobb...

Har testat pulverlack från sambons jobb på en tag. Passade även på att leka lite med Distresser med och utan Mini mister.



Har även passat på att prova nya alfabetet, Red tag sale, Cuttlebug.
Det blev en LO på min scrapphörna. Inte så himla likt det jag brukar göra men jag är väldigt nöjd. Blev lite Distresser även där ;)





//Sara

Så här blev det...



Här är min lilla arbetsyta. Jag har skruvat upp en sortimentlåda från Clas Olsson på väggen, inom bra räckhåll =)
I IKEA lådorna på bordet finns stämplar, lim/tejp och band, kort och gott sånt jag vill ha nära till hands. Jag har inga enorma mängder papper så de jag har får gott plats på bordet tillsammans med min cardstock. Även mina dekos, typ rub on´s, stickers alfabeten och liknande finns på bordet i tidskriftssamlare. Där har jag även mina clearstamps, kanske inte optimalt men funkar för mig! Lilla fotoskrivaren står också på bordet, hade gärna haft den nån annanstans men eftersom det tydligen var ute med eluttag när köket byggdes ( 1800 kallt eller så..) så får jag ha den där det finns ström helt enkelt.











Här på den lilla köksbänken har jag Epicen och några förvaringslådor från IKEA. Sånt som jag inte behöver använda så ofta har jag där. I den lilla hjulförsedda trädkorgen vid kylskåpet finns de flesta av mina verktyg, samt en del kartongpapper som jag använder till mina kort ( då detta inte är syrafritt). Där finns även handduk/trasa som kan va bra att ha till hands när man spillt lim, målar akvarell eller Distresser. Även pennor och en stor låda brads finns där istället för att ta värdefull plats från skrivbordet.
Nästa i verktygsväg blir nog en embossingfön och ett nonstick bakplåtspapper. Men nu embossar jag över spisplattan och det funkar det också.

Synd att jag inte har någon före bild, fast å andra sidan så såg det så illa ut att jag inte vet om jag hade velat lägga ut det till allmän beskådan ;)

//Sara

p.s Har ju glömt det viktigaste!




Nu behöver vi inte gå ner till "riktiga" köket för att göra en kopp Pysselkaffe!!!

D.s

Idag...

...ska jag hämta min order på Brunkullans scrap! Väntar även på ett Red tag sale alfabet som jag köpt av en forumist på ett forum jag är med i. Hoppas posten gör sitt så jag hinner få det i morgon. Tycker förresten det är rätt mäckigt att använda mina Sizzix dies. Är tvungen att skimsa och doma rätt mycketoch mitt Hollywood alfabet är jättesvårt att genomstansat. Kanske jag som inte gör rätt men jag vill inte skimsa för mycket så det blir för tjockt. Ja ja, får jag nog leva med...

I går när sambon kom hem så fnulade vi en stund på hur vi skulle kunna ha det i hobbyrummet och det slutade med en ommöblering. Det blev riktigt bra, ska bara sätta upp min skortimentlåda från Clas Olsson på väggen och även skruva upp ett par tavellister där jag kan ha mina senaste LOs och kort som jag är nöjd med.

Jag har blivit frälst, av Tim Holtz. Hade jag den nödvändiga finansiella styrkan skulle jag köpa alla Distress refillerna! Gud vad det var roligt att använda Distresserna!!!!!! Gillar även hans stämplar skarpt, gillar det tuffa och inte alls så puttinuttiga!!!

Nu ska jag försöka kliva upp, klockan är ju "bara" halv elva.
( är hemma med en dotter som inte får vara på dagis idag då hon kräktes i tisdags kväll... märkligt att vara hemma då ingen är direkt sjuk!)

onsdag 25 november 2009

Storstädning

Idag har jag varit hemma med min sjuka dotter. Jag har passat på att STORstäda i familjens hobbyrum. Det var så mycket saker och så trångt att vi nästan inte själva fick plats. Jag och sambon delar på samma rum, rätt lyxigt faktiskt, ett kök på övervåningen. Perfekt med diskbänk och alla skåp. Dessvärre blir det lätt att man bara lastar in grejor i ett rum som man bara sitter och pysslar i... Men nu är det fint! Frågan är väl bara: Hur länge?! =)
Vi håller som bäst på att fundera hur vi ska ordna med detta rum, det går inte att komma ifrån att trots sin storlek och trots köksskåpen så är det inte riktigt praktiskt som det är idag. Jag för min del skulle vilja ha mer hyllor som jag kan ha mina saker på, gärna inom armlängdsavstånd, jag gillar att jobba med sakerna inom räckhåll. Visst ska jag använda Epicen så måste jag gå till en bänk ett par meter bort men det köper jag! Den tar ju lite plats.

Ja Epicen, jag förstår mig inte riktigt på den, känns som att jag kanske förväntade mig lite väl mycket av den men har man betalt nästan tusenlappen för en grej så måste man väl få ha stora förhoppningar? Eller? Jag tycker inte alls att den känns som att den ska kunna hålla felfritt en livstid, inte om man använder den varje dag iaf. Den känns inte så mjuk i rörelserna som jag önskat och den mörka mattan måste jag vända på så den släta sidan är neråt, annars så "studsar" den till varje gång valsarna passerar rutorna på undersidan. Detta har jag mailat och påpekat för QK. Jag måste bara låna mig en bättre kamera så jag kan ta kort på serienumret på undersidan och maila dem detta för att jag ska kunna få någon hjälp. Får väl se till att fixa detta pronto!

Jo förresten! Glömde nästan det viktigaste! Jag har lagt en order på en Doily Lace från Martha hos Brunkullan. Hoppas jag kan hämta den innan helgen... * håller tummarna*
Den är såååå fin så nu kommer jag att kantstansa ALLT!!!

Nu ska jag se om jag fortfarande har inspiration till kalendern jag började på igår eller om det kanske blir ett kort.

//Sara

Scrapptorgets bloggcandy!!

Scrapptorget har inte bara ett utan TVÅ bloggcandyn just nu. Där kommer jag att pröva lyckan. Kortpaketet hade inte varit helt dumt! Skulle även "behöva" lite fler stämplar... =)
Annars fanns det oxå tröstpris!


Scrapp o Kort-Candy


Stämpel-Candy



Tröst-Candy


Detta har du chans på t.o.m 30/11!

Annars då?
Jag fick mitt månadspaket från Creative Club idag. Har funderat på att gå ur men har inte kommit mig för. Tycker att det ofta är lite barnsliga färgställningar i deras paket. Men som sagt så är jag fortfarande med. Idag när jag öppnade paketet blev jag såååå glad och glatt överraskad ( har inte i förväg kollat vad som skulle komma...) Det var en kalender för 2010. Och helt underbara färger, kändes genast mer "på riktigt" än tidigare paket. Har redan börjat men inser samtidigt att det blir tufft att inte scrappa för mycket på kalendersidorna, vill ju gärna få plats att skriva på dagarna också...
Men framsidan den blir jättefin! ( dessvärre syns den ju lite lite när man efter hand viker upp "månaderna" på väggen, om man nu sätter upp den..)
Bilder kommer nog när den är klar.

God natt!

//Sara


tisdag 24 november 2009

Länge sen sist



Nu har jag anmält mig till till utlottning i det första Blogcandyt jag deldagit i. Hoppas det går vägen. Det är Brunkullans scrap i Östersund som står för det.
Lägger ut ett bilder på senaste julkorten. Ber om ursäkt för den jättedåliga bildkvaliteten...

//Sara

tisdag 3 november 2009

Jag


Här har jag gjort den årliga LOn på mig själv, det är kul att se hur man har förändrats på bara ett år!

Min söta dotter när hon var lite yngre.

Det här är en av de LOs jag gillar mest. Väldigt enkel men passar fotot tycker jag.
Detta är det senaste kortet. Jag gjorde blommorna själv och blev rätt nöjd! Tyvärr blir bilderna lite sådär eftersom jag tagit kortet med mobilkameran. Men det får ni leva med.

Min scrapblogg

Nu ska jag försöka få till en blogg här, startade en på ett annat ställe men det gick inte att få lika fina layouter där som här så därför har jag bytt "leverantör".

Den här bloggen kommer att handla om mitt skapande i form av scrapbooking och korttillverkning.
Jag ska försöka uppdatera bloggen så snart jag har gjort något fint som kan ge andra inspiration till sitt eget skapande.

Kommer även att försöka länka så fort jag hittar någon sida eller blogg som bara inte går att vara utan.

//Sara