söndag 30 januari 2011

Minimara och akvarell

Ja, nu har jag varit på min första (!) minimara på Brunkullan. Det var hur skönt som helst att få sitta ner och göra det jag ville utan att bli avbruten av sällskapssjuka barn! Jag fick faktiskt lite nytta gjord, en LO kan jag visa här, korten jag gjorde får vänta ett liiiitet tag till eftersom det var DT pyssel för Floweret ( håll gärna koll där så kommer det nog att dyka upp saker från både mig och mina DT kollegor).

Hur gick det med shopandet igår då, jo jag resonerade lite med mig själv och kom fram till att jag (nog) börjar (köpstoppet jag tror jag ska fixa) den 1/2 istället, så jag fick med mig en Distressrefill, hade bara 19 så jag var ju tvungen att hyfsa till siffran lite.., och ett par mönsterpapper och lite dekorationer. 160 kr, nästan ingenting ju...
Fin i all sin enkelhet.

Jag har även gått och funderat på att spänna upp ett akvarellpapper nu när jag äntligen hittat fönsterremsor att spänna upp med. I dag blev det av, eftersom jag inte är någon konstnär alls så blev det ingen fantastisk kreation men va fan, det är ju mitt!!

Det ska föreställa nån sorts fjäll... typ. Vinter kan vi väl alla vara överens om att det är.

torsdag 27 januari 2011

Hinner inte det jag vill...

Just så, jag hinner inte det jag vill. Jag har massor med tvätt som måste vikas, bara "nån" kunde bära upp den kolossalt överfulla tvättkorgen de två trapporna till övervåningen. Har oxå pysselabstinens, har inte hunnit pyssla alls på snart två veckor. Hälsade på hemma hos pappa en hel vecka och har dessutom skaffat en ny telefon som jag håller på att lära mig. Just nu så skulle jag försöka förstå mig på hur man för över musik från datorn till nallen men dum som jag är så råkade jag påbörja en kartuppdatering, så kartprogrammet är det senaste i telefonen, enligt mina högst tvivelaktiga och inte alls faktabaserade beräkningar så kommer uppdateringen att fortgå i ca en timme till om den håller samma fast som nu... så det var den musiknerladdingen.
Nåja, glädjer mig iallafall åt att få sitta några timmar på Brunkullans scrap & card på lördag UTAN barn. Tror jag ska ta med lite utskrivna digistämplar från Floweret.se och göra något av dessa till mitt DT bidrag för februari.
Så där nu har kartorna för norden uppdaterats, nu verkar det vara GPS vägledningsrösterna som står på tur.

Nä, nu tar jag en kopp java och inbillar mig att jag får kolla på Halv åtta hos mig utan barn i knät... ( vilken drömmare!! )

Hej svejs!

lördag 15 januari 2011

onsdag 12 januari 2011

Jag blev inspirerad att göra en LO i samma stil som korten jag gjorde i går kväll. Först letade jag reda på ett kort son skulle kunna passa och om på att jag hade världens sötaste häxa! Sedan gjorde jag precis som igår, distressade hej vilt, använde mig av en TH mask och stämplarna från Panduro.
Bradsen som jag fäste bandet med hade ett forbillsmotiv på sig när jag började. Jag embossade dom med ett lilametallic embossingpulver och måste säga att de gjorde sig betydligt bättre så än som sportbrads!
Dödskallarna fick lite röd stickles, det är ju Halloween!!


















tisdag 11 januari 2011

Lite dödskallar och lite fjärilar...

Har lekt lite med mina Distresser och några av mina lite "rockigare" stämplar (behöver fler såna ), detta blev resultatet.
Tycker det är så svårt att få platta saker att se tredimentionella ut med hjälp av färg, det är verkligen nåt jag måste öva på, till sist ser väl banderollen halvlevande ut i allafall...

Blått (eller lila) är flott...=)

Grönt är skönt... =)


fredag 7 januari 2011

Dagens LOs

Idag har jag varit produktiv må ni tro! Jag har lyckats åstadkomma två hela LOs!
Den ena blir nog en present till sambons farmor som fyller år i helgen, det är en bild på henne och hennes två barnbarnsbarn!! Våra fina tjejer! Eftersom hon redan är farmor åt min sambo så fick vi ju hitta på nåt annat, gammelfarmor tyckte hon lät så väldigt gammalt men norska åldermor lät bättre (familjen har släkt och vänner i Norge så det är inte taget helt ur det blå ), därav Ommen!

Vissa av blommorna på bakgrunden har jag embossat. Med hjälp av en embossingpenna har jag följt blommornas linjer och sedan embossat. Tyckte det blev en rätt cool detalj. Tagen med ribriken är även den embossad med ett av mina helt bortglömda clearstampsalfabeten...
Blommorna har jag min vana trogen mistat med Distress refiller och minimister.






Detta kort tog jag idag då minstingen just ätit klart, storasyster tycker så mycket om sin lillasyster och det verkar vara helt ömsesidigt!
Rundeln med prickar har jag strukit lite utspädd, vit hobbyfärg på för att göra den lite mjukare i färgen, distressade kanterna gjorde jag också.
Har använt Timpans Sizzix die och på den satte jag en rubon från Panduro.

tisdag 4 januari 2011

Säljes!

Har just öppnat ett efterlängtat paket och inser att jag gjort två stora felköp.
Det gäller Fiskars large och medium handpunch. Oöppnad förpackning.
50:- st plus porto tror det hamnar på 24:- per tång.

Svara i tråden på svenskscrapbooking om du klickat in dig därifrån annars går det bra att svara med en kommentar. Först till kvarn...

Dagisfoto 2010

Ja, nu är den klar!
Färgen är lite klarare i verkligheten, det är två Distresser jag använt mig av, hade lite glimmer i i form av mitt gamla avlagda smink (se tidigare inlägg). Jag har även maskat bakgrunden samt färgat in blommorna med både grönt och svart för att få till det gröna skimret. Jag hade även Crackle accent på bradsen i mitten av blommorna men den sprack inte som jag tänkt, förmodligen ska man kanske vara lite mer sparsam än vad jag var...
Svart Pearlmaker har även fått följa med på ett hörn =)







måndag 3 januari 2011

Spänning och glädje!

Det är vad jag känner just nu, jag har nämligen fått förtroendet att vara med i Flowerets design team! Det ska bli jättekul och verkligen spännande eftersom jag aldrig har använt mig av digitala stämplar.
Jag har haft lite idetorka på sista tiden, har mest blivit några kort, rätt enkla mest i meditativt syfte =) men nu har jag fått lite mer gnista så för en stund sen så lade jag sista(?) handen vid årets ångest LO. Dagisfotot. Men det blev rätt fint, faktiskt mycket bättre än tidigare år. Om det beror på mitt soliga sinne eller om det har med mer erfarenhet att göra låter jag vara osagt.
Bild på underverket kommer så småningom här i bloggen.
Kan avslöja att det förekommer en del hemgjord glimmermist på även denna LO... gillar mina Distresser och mina små Minimisterflaskor!
Har även en ny "måste ha" på min önskelista, nämligen alfabetsdien Vintage market från Sizzix/Tim Holtz.

Nä nu ska jag kolla om crackle accenten har torkat och blivit fin på mina små brads... ;)

Natti natti!