söndag 17 april 2011

Promarker förvaring



Så här förvarar jag mina pennor. Askarna är draglådor för fiskedrag men jag har tagit bort de små mellanväggarna. Än så länge har jag inte så många men det skulle nog gå att få plats med ca 40 st skulle jag tro. Det är väl ca 30 idag. Tycker lådan är väldigt praktisk när jag vill sitta nån annanstans än i pysselrummet. Har en likadan till mina distressrefiller men där är avdelarna kvar och då står det två flaskor i varje "fyrkant". Tyvärr är den för grund för att man ska kunna lägga igen locket när flaskorna står i den.

Kort till barnens gammelfarmor.




Gjorde ett kort till barnens gammelfarmor istället för att ge en blomma när vi ska dit på middag. Stämpeln är en Wiff of joy som jag färglagt med Promarkers, lite  Stickles är det på hennes hår och på blommorna och skorna, fast det ser jag att det inte syns... =(

Övar vidare...

Jag övar vidare med mitt Promarker måleri. Tycker så mycket om mina trollstämplar men de är lite svåra att få till som jag vill med distresserna. Jag är riktigt nöjd med PM resultatet även om jag inser att jag nog saknar några bruna och ett par grå nyanser... I-landsproblem eller hur!

När sambon såg den sa  han spontant att den såg riktigt fin ut och det värmde!

onsdag 13 april 2011

ProMarkers för första gången...



Nu har jag testat ProMarkers och man kan sammanfatta det så här: jag är hooked!!
Men jag skulle vilja ha lite feedback och tips på hur det jag målar kan bli bättre.



fredag 8 april 2011

Avskalat

Jag är ju en ganska sparsmakad scrappare. Jag vet inte varför men så är det.
Igår gjorde jag en LO med ett kort jag tog när Linnea hade 4 års kalas. Det är inte något kalasigt alls över LOn men jag tycker kortet ska få vara i fokus på just den här. För att det ändå inte skulle bli för platt så lackade jag bokstäverna med lite cracke accent.
Jag har min text på baksidan eftersom det skulle störa på framsidan tycker jag.


tisdag 5 april 2011

Mitt första shabbychic

Jag fick inspiration till detta kort när jag bloggade runt idag. Inte riktigt vad jag normalt brukar göra men vansinnigt kul!!









Sambon frågade 
-ska det stå FRIED? Har det nåt med shabbychic att göra?

-Nä det ska stå FRIEND!


Bara att gå och pilla lös ett par bokstäver och klämma in ett N...

måndag 4 april 2011

Påskkort med Flowerets stämplar

Nu kan jag visa de kort jag gjort med Flowerets digitala stämplar. Man hittar stämplarna här! Besök gärna utmaningsbloggen oxå och var med i Aprilutmaningen.






Jag har upptäckt att jag många gånger gör "Tema"-alster lite annorlunda och inte riktigt som de "brukar" se ut. Tex så saknade vissa av mina Alla hjärtans dags kort helt både rött och rosa! Så Outside the box... 
Även mina påskkort upptäckte jag blev lite otraditionella, kanske inte riktigt samma färgställning och puttunutt som det många gånger tenderar att bli ( iaf på "köpe" kort). Men det är väl det som är Sara antar jag..!

söndag 3 april 2011

Distresskort



Jag är så glad att jag fick lite tid att kladda lite!
Det blev som alltid när jag är i farten ganska enkla kort men jag gillar verkligen resultatet man får när man maskar och mistar. När jag skulle embossa klockan i hörnet så hade det inte torkat riktigt så allt pulver fastnade överallt. Fick bort det mesta men en hel del blev ändå kvar fast det blev inte så himla tokigt ändå, lite tufft ändå tycker jag. Men jag ser att jag helt glömde bort att ge klockan några visare... =) 

Tre tjejer


En alldeles för tidig morgon var min änglar så här pigga och glada!
Tagen med titeln är distressad, glimmermistad, maskad, värmeembossad och torrembossad... det var värt allt jobb för jag gillar den verkligen! Dessutom är det ju så kul att få kladda med färgerna, få alldeles för lite tid för sånt!
Blommorna var vita från början, de lite större blommorna är stansade med en Sizzix die, sen blötta jag dom och knölade ihop lite grann.



Väskkort #2









Igår hade jag pysselbesök! Det är alltid lika trevligt att få lite vuxet sällskap när man pysslar. Det blev kanske inte så vansinnigt produktivt men jag fick ändå till nästan ett helt kort, jag dekorerade kortet i dag.

Här har jag cardstock som mäter 15 cm brett (tror jag eller om det var 17... sak samma egentligen.) och 30.5 långt. Sedan bigade jag på 9, 11, 13 och 23.
9 cm biten är den bit där spännet sitter och de sista 7.5 cm är "locket" på väskan. Måtten kan man freestyla som man vill, det beror på vilket stuk man vill ha på väskan.

Prova gärna, den är rätt kul att göra!

Pappersvellare

Kom på att jag hade en pappersvellare! Ville bara ha nåt för händerna och då blev det en sån här liten ask.
Jätte häftig tyckte Linnea som fick den stora äran att öppna det hemliga paketet innehållande ett par små dekorationer!







Jätteenkel att göra.
Man tar en tom pappersrulle eller liknande för att ha lite hjälp när man formar en papperscylinder. Tejpa med dubbelhäftande tejp på långsidan och på kortsidorna. Vella sedan en bit upp på pappret. Klart!

fredag 1 april 2011

Mitt pysselrum


Nu har sambon flyttat ut från pysselrummet med sina laddgrejor så nu har jag och Linnea ett helt kök för oss själva!

Jag tog en sväng till ByggMax igår och handlade skenor, konsoller och hyllplan. Kände mig väldigt praktiskt lagd när jag stod utanför entren vid sågstället och sågade till mina hyllplan.
Här kommer ett par bilder på hur det blev, tyvärr tror jag inte att jag har nån bra före bild...